Llet Crua al Meteomauri de Catalunya Ràdio

Entrevista amb Francesc Mauri al programa de Catalunya Ràdio, Meteomauri.
Parlem de la fira de formatges de Vic: Lactium 2019

 Llet Crua al Meteomauri de Catalunya Ràdio

Entrevista amb Francesc Mauri al programa de Catalunya Ràdio, Meteomauri. Parlem de la fira de formatges de Vic: Lactium 2019

Llet Crua a la secció “Nyap o Top” del Restaurant Caníbal a Berlín

Participem a la secció Nyap o Top on els anfitrions del Restaurant Caníbal a Berlin, ens fan tastar un producte sorpresa i hem de dir si ens agrada (top) o és una enganyifa (nyap)

Una guia amb els llocs que molen però que no son tan vox populi. La Barcelona Secreta també recomana Llet Crua

El Independiente, un diari amb seu a Madrid tambés es va fixar en Llet Crua a l’hora de recomanar un lloc per a comprar els formatges.

Un blog centrat en l’economia de proximitat i sostenible. També parlen de perquè recomanen als seus lectors comprar els formatges a Llet Crua

Llet Crua al Tot es Mou

Li vam portar uns quants formatges a en Xavier Coral, de TV3. Ens va acompanyar en Fel Faixedas. En Lluís Marquina, co presentador del Tot es Mou no en va voler tastar ni un.

Llet Crua al tarda Oberta de TV3

Vam anar amb Ruth Jiménez i Vador Lladó al programa Tarda Oberta de TV3. Vam explicar com fer una bona taula de formatges.

La revista Cuina va fer un llistat amb les 10 formatgeries imprescindibles del país. Llet Crua hi apareix molt ben acompanyada

Llet Crua al Torres en la Cocina de TVE

Els germans Torres fan una recepta d’estiu, Burrata amb carabassa rostida. Vam estar amb ells per a explicar quina és la diferència entre una burrata i una mozzarella.

Sabries diferenciar un formatge artesà d’un d’industrial? Aquesta és la pregunta que ens fa en Mikel Iturriaga, mestre Comidista.

Article sobre les millors formatgeries de Barcelona a la Guia Repsol, un dels llocs webs de referència per als gastrònoms i bons vivant de l’Estat espanyol.

 Llet Crua al Cuines de TV3: La Burrata

En Marc Ribas cuinarà amb una burrata de la Pulla i expliquem com distingir aquest formatge súper cremós amb el seu cosí germà, la mozzarella.

Una de les webs de referència de crítica gastronòmica de Barcelona ens van fer un bonic post recomanant com a botiga de referència al món dels formatges.

La revista amb més informació sobre què fer i on anar quan no ets a la feina o estudiant, també ha llistat Llet Crua com un dels llocs on cal anar. L’article també es pot trobar en anglès.

Llet Crua al Cuines: El Mató

En Marc Ribas explica perquè el mató és una molt bona opció com a base d’un pastís de formatge

La revista “Origen” especialitzada en aliments de qualitat i tot el que envolta a l’alta gastronomía, van fer un article al seu número del mes de gener/febrer del 2020 on Llet Crua i Qava, una botiga de referència de Madrid, expliquem el perquè de la nostra manera de ser: el formatge artesà com a tècnica que arrenca del passat però que ens ha de guiar en el futur.

 

El FORMATGE A ALTRES MITJANS

Has sentit parlar mai dels deu manaments del bon formatger?  A aquest article (en anglès) et diuen quines són les normes que cal aplicar per a que el teu formatge bo i artesà no perdi qualitat.

S’han trobat restes de formatge a tombes de l’antic Egipte. Però és molt possible que es fessin formatges des de molt abans. Els de cabra i els d’ovella van ser els primers. 

 

El formatge fet per l’Oriol a Espinevlves va guanyar el premi a millor formatge de l’any el maig del 2019 a la fira Lactium que se celebra a Vic.

Menjar té un risc, però no menjar és mortal. Aquesta ‘boutade’ té encara més sentit quan parlem dels formatges de llet crua. És cert, que ens els darrers anys s’han produït intoxicacions per listeriori. Però pasteuritzar la llet no evita aquest risc ja que la contaminació es pot produïr després de la pasteurització i deixar de menjar formatges és una pèrdua massa gran. Ho explica José Vicente Altamirano a aquesta article de EL Mundo.