El diari El Nacional ens ha encarregat fer una secció de formatges. Cada setmana fem uns vídeos curts explicant diferents aspectes sobre la cultura formatgera.
La Rosa Molinero ens pregunta quina és la millor opció si volem fer receptes amb formatges de proximitat. Per què comprar un pecorino si tenin serrat?
Aprofitant l’embranzida que ens dona tenir recuits cada dijous, l’Òscar Gómez va venir a la botiga per a fer-nos una bonica ressenya i la va publicar al diari on treballa.
Article a Metrópoli Abierta sobre Llet Crua. Una formatgeria “que arrasa”
L’Edu i l’Alba ens van fer el favor de venir a Llet Crua i parlar-ne al seu canal de youtube.
L’Ana Belén, experta en formatges, ens pregunta quin és el nostre formatge ideal per regalar.
Diuen que Llet Crua és una de les millors formatgeries de l’estat espanyol.
Parlen de barrio de Santo, però no et deixis enganyar és Sants. Excelencias Gourmet para de Llet Crua
Una guia amb els llocs que molen però que no son tan vox populi. La Barcelona Secreta també recomana Llet Crua
El Independiente, un diari amb seu a Madrid tambés es va fixar en Llet Crua a l’hora de recomanar un lloc per a comprar els formatges.
Un blog centrat en l’economia de proximitat i sostenible. També parlen de perquè recomanen als seus lectors comprar els formatges a Llet Crua
La revista Cuina va fer un llistat amb les 10 formatgeries imprescindibles del país. Llet Crua hi apareix molt ben acompanyada
Sabries diferenciar un formatge artesà d’un d’industrial? Aquesta és la pregunta que ens fa en Mikel Iturriaga, mestre Comidista.
Article sobre les millors formatgeries de Barcelona a la Guia Repsol, un dels llocs webs de referència per als gastrònoms i bons vivant de l’Estat espanyol.
Una de les webs de referència de crítica gastronòmica de Barcelona ens van fer un bonic post recomanant com a botiga de referència al món dels formatges.
La revista amb més informació sobre què fer i on anar quan no ets a la feina o estudiant, també ha llistat Llet Crua com un dels llocs on cal anar. L’article també es pot trobar en anglès.
La revista “Origen” especialitzada en aliments de qualitat i tot el que envolta a l’alta gastronomía, van fer un article al seu número del mes de gener/febrer del 2020 on Llet Crua i Qava, una botiga de referència de Madrid, expliquem el perquè de la nostra manera de ser: el formatge artesà com a tècnica que arrenca del passat però que ens ha de guiar en el futur.
CHEESE IN OTHER MEDIA
Has sentit parlar mai dels deu manaments del bon formatger? A aquest article (en anglès) et diuen quines són les normes que cal aplicar per a que el teu formatge bo i artesà no perdi qualitat.
S’han trobat restes de formatge a tombes de l’antic Egipte. Però és molt possible que es fessin formatges des de molt abans. Els de cabra i els d’ovella van ser els primers.
El formatge fet per l’Oriol a Espinevlves va guanyar el premi a millor formatge de l’any el maig del 2019 a la fira Lactium que se celebra a Vic.
Menjar té un risc, però no menjar és mortal. Aquesta ’boutade’ té encara més sentit quan parlem dels formatges de llet crua. És cert, que ens els darrers anys s’han produït intoxicacions per listeriori. Però pasteuritzar la llet no evita aquest risc ja que la contaminació es pot produïr després de la pasteurització i deixar de menjar formatges és una pèrdua massa gran. Ho explica José Vicente Altamirano a aquesta article de EL Mundo.